Tisdag


Åh, vilket underbart väder det är idag! Var ute på en liten promenad på morgonen och det var verkligen superskönt. Idag ska jag till skolan vid 1, eftersom de andra har prov nu. Borde egentligen ha pluggat nu på morgonen, men jag kan skylla på att det är för fint väder för det^^ Är det soligt när jag kommer hem kan jag ju alltid kila ut på balkongen med skolböckerna. Nu ska jag kila och göra mig iordning!


Skolker


Inte blev det någon skola för min del idag. Är förkyld och hade skit ont i huvudet, så pallade inte att dra dit. Nej, det blev till att krypa ner i soffan, med godis och läxböckerna. Och alltså, seriöst, sjukvårdsprovet vi ska ha imorn. Hur har hon tänkt att vi ska få in allt det i skallen till ett prov? Nu ska jag iofs inte göra det imorn, eftersom jag har varit borta i två veckor, men endå, kommer bli lika mkt att få in när jag väl ska det. ¨

Sen har jag ett lika roligt historiaprov också som ska göras, missade det när jag var i Moldavien. Tänkte plugga som attan i veckan och försöka göra båda proven på påsklovet. Men sen går det ju väldigt ofta inte som jag tänkt mig när det gäller plugg. Imorn ska jag iaf pallra mig upp till skolan, för jag saknar mina gullisar jättemycket!


Längtar tillbaka en smula <3 (kort taget av reedman)

Måndag


Helgen har spenderats i min soffa och säng, har varit helt död. Jag var iaf duktig och packade upp min resväska i lördags morse, moha. Igår kom Elin och Elli förbi och myste, har saknat er massor! Hade egentligen tänkt åka till skolan tidigt, för att sätta igång med min "lilla" lista som måste bli klar till studenten, men jag orkar verkligen inte. Försöker plugga hemma istället, fram tills 2 då historian börjar.

Nu ska jag gå och göra mig iordning!

Moldavien 2009


Söndagen den 15/3 bar flygbussen av mot Arlanda! Trötta och nervösa satte vi oss på ett plan som mer liknade och kändes som en rostig buss i luften, mindre kul. Efter många timmars resande kom vi fram till Moldavien runt 15.00, nästan 12 timmars resande.

Första veckan bodde vi i en by en bit utanför huvudstaden. Vi var på ett (tillfälligt tomt) center för funktionshindrade och denna veckan hade vi vår "praktik" på IM. Även om dagarna kunde vara lite väl långa och ibland sega, så hade vi skitroligt tillsammans. Måste bara säga att jag har åkt med världens bästa grupp! Jag orkar inte skriva så ingående om vad vi gjorde, lägger kanske upp mer dag-för-dag inlägg senare. Veckans hjöjdpunkt var iaf vår Moldaviska afton, även fast det inträffade någon pinsam insident här och där^^

Andra veckan bodde vi på ett hotell i huvudstaden Chisinau. Även denna vecka var fylld med dagligt skratt och sång i mängder, haha. Vi besökte bland annat två barnhem och en skola och lärde känna några ungdomar härifrån. Denna veckas höjdpunkt måste ha varit kvällen på Kareokeklubben, då vi sjöng hela 13 sånger, som sedan fick veta kostade ca 45 kr styck, hahaha japp vi blev hyffsat blåsta! Dagarna bestod också av att garva och få panik på Micke och Annas tjaffs och gnabb mot varandra, seriöst ibland ville man slå ner dom, eller iaf en av dom ^^


Nej, nu tror jag att ni vill se lite bilder ! Här kommer några, fler kommer sen!

























.


Hemma


Nu är jag hemma igen! Jag har haft det superduperbra! Lägger ut bilder och skriver mer imorn, vi åkte vid 12 imorse och jag kom hem vid halv 11 ikväll, så jag är hyffsat trött.

Nu ska jag gå och sova i min underbara säng^^

.

MOLDAVIEN


Inatt kl 04.00 går bussen mot Arlanda! Planet till Riga går 7.30 där vi mellanlandar, sedan flyger vi till Moldavien och är framme där vid 14.10. Så det blir en ganska lång resa med andra ord! Just nu är jag väldigt nervös, vet inte om det beror på att man inte har så stor aning om vad som kommer hända de här två veckorna, eller om det är det faktum att vi kommer spendera två hela veckor tillsammans med Micke^^ HAHA!

Jag har iaf varit helt speedad hela dagen och sprungit fram och tillbaka i lägenheten när jag packat. Nu ligger jag i sängen och är dead! Tänkte försöka sova lite innan vi åker, ska åka hemifrån vid 03.35, så lite hinner jag sova. Kommer sakna allihoppa supermycket, vi ses om två veckor! (är hemma 27/3)

Massor med bilder och inlägg kommer när jag är hemma :)


Se upp Moldavien, för här kommer jag och Maja (skitdålig kvalité, jag vet^^)

.

Inte långt kvar


Dagen igår gick åt till att packa och fixa massa. Skulle egentligen sprungit ner på stan idag och köpt hårspännen, ansiktscreme, kontantkort + nässpray, men mamma var bäst och sa att hon kunde fixa det. Så idag ska jag fortsätta packa, fixa med kamera + musik och sen fixa naglarna, ansiktsmask och lite annat. Igår ville jag verkligen inte åka, men nu börjar det kännas lite roligare, så jag hoppas att det kommer bli skojsigt!

Skirver mer sen

.

En dag kvar


På lördag natt 04.00 åker vi, vilket är snartsnartsnart! Vaknade med världens mensvärk och illamående men tog mig itll skolan iaf, skulle ha projektsnack med Anna, ta spruta och fixa med försäkringspapperna. Skulle egentligen ha käkat lunch med tjejerna och gått ner på stan, men mådde för illa, så gick hem istället. Jag får springa ner på stan imorn istället vid 10 och sistaminuten-handla, som vanligt^^ Dagen ska ägnas åt packning, nerladdning av musik och läsa lite texter vi fått av Jonathan om Moldavien.



Han är min bästa vän idag^^

.

:(




<3

Torsdag


Sitter och försöker fortsätta på min packningslista, hämtade även ner resväskan från vinden. Tänkte börja packa lite grann idag, för imorn har jag lite annat jag ska göra. Och på bistånden idag fick vi reda på att vi måste betala för maten själva första veckan också, när vi hade fått höra att den skulle ingå, arg. Dom sa att vi skulle räkna över 1000 kr, i bara matpengar, no way. Skulle ha tagit den andra vaccinationen idag också, men så var vaccinet slut, smart gjort, så får ta den imorn. Men det gör inget, för jag ska ändå till skolan.

Nej, nu ska jag fortsätta!

.

Wake up


Okej, nu har jag börjat inse att jag åker på sön morgon, vilket är jättesnart! Känns som att jag har hur mkt som helst som jag kommer upptäcka ska göras dagen innan vi åker. Började skriva lite på packlistan ikväll, den blev skitlång, men jag har ju ingen aning om vad man ska ha med sig för kläder, verkar växla mellan 0:an och 10 grader. Ska jag vara ärlig känner jag mig inte ett dugg pepp nu, skulle hellre vara hemma.

Börjar 8.30 imorn, men ska till läkaren så kommer senare. Har bara en lektion, men tänkte sitta kvar i skolan och plugga ett tag, sen dra hem och börja kolla vad jag ska ha med mig och vad jag behöver köpa.

God natt!

.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4617882.ab

hemskt.


..


Onsdag


Gick upp halv 8 imorse. Segade hela morgonen, eftersom jag är ledig idag. Sen gjorde jag mig iordning och så kom Elin förbi en stund samtidigt. När jag var klar kilade vi ner på stan, köpte en jätte bra mineralfoundation, trosor och lite annat^^  Efter det gick jag hem igen en snabbis och sen gick jag till skolan för att plugga. Mina fötter är döda vid det här laget, haha. Och självklart fanns det inga bärbara i skolan så det blev inte mkt plugg gjort, fast läste iaf klart en dryg text i bistånden som var 20 sidor lång och på engelska.  Ska försöka ladda upp ett litet roligt filmklipp på Elin och Molly när de dansade tryckare, haha.






.


Skola


Just nu sitter jag i skolan, har rast fram tills kl 1 då psykologin börjar. Är snöoväder ute, så orkade inte ta mig till lunchen. Var typ inge folk på sjukvården idag, eftersom folk är på UF-mässan. Jag ser inte fram emot att ta cykeln hem sen när jag slutar, får hoppas att det slutat snöa då^^ Nej, nu ska jag fortsätta med psykologin, som jag självklart inte blev klar med igår, haha.

.

.




Såhär blev det med skrivbordet, nu fattas det bara lite tavlor^^



.

Trouble



Har ganska nyss kommit hem från skolan. Sitter och äter lite fil med mammas hemgjorda musli^^ Skitskönt, vi kollade bara på film på historian idag, tre stycken faktiskt haha. Vet att jag sagt det tusen gånger förut, men idag ska jag verkligen försöka bli klar med psykologin. Eftersom den ska in imorn. Mina fingrar är hyffsat uppsvullna efter mitt, emmas och idas lilla "slagsmål" i ljushallen idag, haha. Och idus var tillbaka från Gran Canaria också, brun och fin! Nej, nu ska jag ta tag i det där arbetet, wluääää.

Måndag


Gick upp halv 8 imorse, var supertrött, har inte kunnat sova nånting inatt. Gjorde mig iaf iordning, gick ut med Molly och sen kilade jag ner till banken för att skaffa visa-kort. Hade tänkt gå direkt till skolan men hade glömt att ta med mig psykologiarbetet så därför gick jag hem igen. Sitter nog hemma och pluggar till historian börjar kl 2. I eftermiddag tror jag att jag drar och solar också, om jag orkar^^



.

Brown




Sitter och väntar på att jag ska få hoppa in i duschen och skölja ur den här. Segt. Efter det blir det till att plugga psykologi, blääää.

Söndag


Gah, det öser verkligen ner ute. Kom nyss in och det känns som att jag har duschat, men det var skönt med promenad iaf^^ På dagen gick jag ner en sväng på stan, köpte en fin tröja på h&m. Sen åkte jag hem till pappa och åt och så fixade vi med mitt skrivbord som jag har där, tog nämligen med det hem till mamma, då jag är i stort behov av ett skrivbord här. Blev jättefint faktiskt, var så tomt innan. Nu ska mamma färga utväten på mig.

Tjao!

Talk








Dessa cuties har jag köpt + ett par ljusgrå jeansleggings

.

Sjuk


Det blev inget ikväll, jag har blivit sjuk och sen hade några inte pengar osv. Hur tråkigt som helst, var verkligen pepp för att gå ut ikväll ju, köpt ny tröja och allting. Istället har jag legat med tusen lager kläder på mig i soffan hela kvällen och glott på tv och ätit fruktsallad^^ Ligger redan i sängen och ska sova. Imorn måste jag vara pigg igen, måste ner på stan och sen fixa lite andra saker.



God natt^^

Fredag


Inatt ramlade lilla Emmsi in här då stackarn inte kom in på 100-dagarsfesten. Så vi låg och pratade bort halva natten, haha. Gick upp tidigt imorse, för Emma började halv 9, sen gjorde jag mig iordning och kilade ner på stan vid 10. Efter det hade jag mentorssamtal i skolan och sen gick jag hem igen. Värd dag, haha. Ikväll blir det iaf utgång, vet inte riktigt vart vi ska än, då biljetterna till Silk var slut. Så blir konrad eller pluto!

.

Vi är änglar med blickarna högt i det blå







.

Klänning



Hittade denna söta studentklänning som jag vill ha, men med frakten blev det sjuk dyrt, antar att jag får fortsätta jakten!

.

Torsdag


Gick till skolan vid halv 9 idag och hade bistånd. Var ej tjej som arbetat i moldavien som var där och föreläste. Det var kul för nu har man fått en lite bättre bild och mer info om landet och så. Kom nyss hem och ska försöka göra klart psykologiuppgiften, blev iaf klar med sjukvården igår. Imorn har jag inte nån lektion, bara mentorssamtal så det blir en skön dag^^ På kvällen blir det utgång med girlsen!

Just ja, måste ner på stan imorn och fixa ett Visakort också tills vi åker, det var tydligen bra om man hade det. Men jag hatar att gå till banken, har alltid varit kaos där de gånger jag gått dit.

.

Ingen soldat


artwork_images_480_28541_sally-mann.jpg sally mann picture by vidabo

.

Onsdag


Har nyss kommit hem från Linn. Kvällen igår var supermysig, vi lagade mat, åta maaaaaassa godsaker och kikade på filmem "Underbara Älskade", den var skitbra. Imorse gick vi upp, dom gjorde sig iordning medans jag låg kvar och slappade i sängen eftersom jag är ledig idag, sen käka vi frulle och så körde Linn oss till skolan. Sen promenerade jag hem till mamma och nu är jag superpigg och uttråkad, haha. Men jag måste plugga så det är väl bara att sätta igång.

I eftermiddag ska jag hem till Elli och så ska Elin klippa mig, vilket verkligen behövs!


Tisdag


Började halv 9 imorse, hade sjukvård jisses vilket ryck anna hade fått, jag vet inte hur mkt hon skrev på tavlan egentligen. Sen hade vi bara en lektion till, psykologi, och jag kan väl säga att jag, linn, emma och emanuel inte jobbade så väldans mkt i grupprummet, hrm. Sen gick jag hem för att träffa min faster och hennes lilla son som hälsade på mig och mamma, jättemysigt! Och vid 7-tiden ska jag iväg till Linn och ha filmkväll, ska även sleepa där^^ Fram tills dess behöver jag verkligen plugga klart sjukvården, som ska in idag.

.

Storm


Gah, vilket väder det är. Var ute med Molly och sen hämtade jag min cykel vid skolan, blev dyngsur! Vi hade ingen historia idag, vilket betydde att jag inte hade nån lektion alls today, men det visste jag ju inte så där satt vi och väntade på Ulrica i klassrummet. Lite småsurt. Emma, Linn och jag åkte hem till mig istället och fikade och pratade, mys. Och jag borde göra klart sjukvården som ska in imorn, men orkar inte. Får göra klart den imorn eller nåt.



.

Måndag


Duktig som jag är gick jag upp kl 8 imorse. Börjar egentligen inte förrens 2 idag, då folkhälsoläraren är i Ghana och steker. Men jag måste till skolan tidigare iaf, har en hel del jag behöver bli klar med innan vi åker till Moldavien. Tänkte åka dit vid 12 eller nåt. Får se om jag tar en sväng förbi stan också, eftersom det inte blev nåt av det i helgen. Nu är Ida och myser på Gran Canaria, jag är inte avis alls^^

.

Yellow



- Orkar inte

.

Söndag


Tog nyss en promenad hem till pappa. Tog ca 50 min så det var skönt. Tänkte sitta här och plugga lite idag, och så ska vi käka lite. Imorn börjar skolan igen, vilket inte gör mig så mkt, har ju skitskönt schema iaf^^
Såg för första gången lite på melodifestivalen igår, har aldrig direkt tyckt om det, och programmet igår fick mig inte direkt att ändra mig heller, nä usch! Nej, nu ska jag kila ut till pappsen och dricka coffé!

.

RSS 2.0